Yeni hristiyan oldum, baskı ve zorluk çekiyorum

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Yeni hristiyan oldum, baskı ve zorluk çekiyorum

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
hakan45

Arkadaşlar hristiyan olalı 1 aya yaklaşık bir süre olucak arkadaşlardan gördüğüm baskılar benı çok zorluyor ,dalga geçmeler , beni insan değilmişim gibi görmeleri , ve dahacok sey . lütfen bana ne yapabileceğim konusunda bilgi verin.Arkadaşlarıma gelin buyrun diyorum okuyalım beraber hak vericeksiniz.Hristiyanlığ ı din olarak kabul etmiyorlar.Lütfen ama lütfen yardım ediniz.

hristiyanlık
turgay55

Yaşınız onbeş, bu daha ikinci mesajınız, nerede geçtiniz Hristiyanlığa? Nasıl geçtiniz? Aile bireyleriniz bu işin neresinde? Açıklamanız bana tuhaf geldi.

hristiyanlık
Temple

Aynı sey hepimize olmustur genelde ozellikle kendi ailenden bile baslayabilir bu asagılamalar ama butun bunlar DİRİLİSININ GERCEGINI degistirmez.

Esenlikler

hristiyanlık
ilhanmania

Muhatap olmayınız onlarla.. Siz seçtiğiniz dini dillendirmekle büyük hata yapmışsınız.. Aynı hataya ilk başlarda ben de düşmüştüm çünki yaptığımız şey gurur duyulacak birşey ama ne yazık ki bunu anlayacak insan sayısı az.. Olay bi süre sonra daha değişik boyutlara ulaşır yaşınız itibari ile lise öğrencisi olmalısınız arkadaşlarınızın alayları şiddete dönüşebilir o nedenle dini muhabbet açıldığı zaman ortamdan uzaklaşmanızı tavsiye ederim.. Savunuculuğunu yapacağınız dini öğretiler için yaşınızın biraz daha büyümesi insanlar üzerindeki inandırıcılığınızın artması açısından da yararlı olur..

hristiyanlık
netzah

Sn.hakan45,

lütfen bunlara aldırmayınız.bırakın sizi insan yerine koymasınlar.İsa zaten bunu söylüyor İncil'de biri benim yüzümden size kötü davrandığında size kötü laf söylediğinde sevinin diyor.o yüzden canınızı sıkmayınız.eğer yükünüz ağırsa hafifletmesi için İsa'dan yardım dileyiniz.O hiçbir yakarışı duayı geri çevirmez.size sabır ve iman gücü vermesi için sadece ve sadece O'ndan yardım isteyiniz.unutmayın ki İsa'yada kötü davrandılar.bu yüzden üzülmeyiniz.onlar için dua ediniz.kalbinizi onlara karşı kin ve nefretle doldurmayınız.Rab size yardım etsin.esenkalınız.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Yeni hristiyan oldum, baskı ve zorluk çekiyorum konusuna benzer konular;

yeni hristiyan oldum mrb kardeşlerim ben yeni hristiyan oldum ve şu an neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum

Hristiyan oldum ama Arkadaşlar gerçekten isteyerek hristiyan oldum yani hristiyanolmak.com'da yazıları okudum vede kararımı verdim sormak istediğim şeyler var biraz araştırma yaptım ama sizede sormak istiyorum.. Öncelikle dua etmek istersen nasıl başlayacağım yani müslümanlıkta allah'ın adıyla mesela hristiyanlıkta nasıl .. Hristiyanlık tanrı İsa mı Yoksa YHVH mi ? Bulunduğum yerde kilise yok nasıl ibadet etmeliyim..

Yeni Hristiyan oldum Merhaba Uzun süredir sitenizi takip ediyorum, yazılanlara gönülden inanıyorum. Ailemden hiçbir sorunla karşılaşmadan İsa Mesih'e iman etmiş 16 yaşında bir gencim. İzmirliyim, dindar bir çevrede büyümedim , büyükannemin anlattıklarına göre zamanında Rumlarla komşuymuşlar ve Hristiyanlık konusunda ailem de biraz bilgiye sahip.Kutsal Kitap'ı internet üzerinden okuyabiliyorum , ama kitap halinde yanımda taşıyabileceğim , her zaman okuyabileceğim şekilde bulamadım. Kutsal Kitap'ın parayla alınmasında bir sakınca var mı? Ayrıca yaşım dolayısıyla bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum malum ülkemizde farklı inanca sahip olmanın ne demek olduğunu iyi biliyorum. Bir kiliseden rica edebilir miyim, tepkileri nasıl olur? Kilise demişken en kısa...

Hristiyan Oldum ! Evet kardeşler . Bugünden itibaren gönülden inanmış bulunuyorum Ama bilmediğim çok şey var hristiyanlık hakkında şu sorularımı cevaplarsanız tam olacak. 1) Isa'nın çilesi adlı filmi izledim ve orda diyorlardı ki Isa mesih demiş ki " Yediğiniz ekmek bedenimdir . İçtiğiniz Şarapda kanımdır onu içmeden kurtuluşa varamazsınız " Bu doğrumu ? :) asıl mevzu

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Yeni hristiyan oldum, baskı ve zorluk çekiyorum

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler