Yürek arzuların kaynağı konusu
1409 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
Teofilos tarafından gönderildi.
Yürek arzuların kaynağı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

04-10-05, 22:01
Teofilos
Çok sevdiğim ve saydığım aziz bir kardeşimin yorumlarını aktarmak istiyorum. Kendisinden izin almadığım için adını vermeyeceğim. Bence çok önemli sözler söylüyor (daha doğrusu RAB söyletiyor)
Her Hristiyanın yürekten Tanrı'nın kutsallığını arzulaması ve Tanrı Korkusunu kendi hayatının en önemli amacı saymasını diliyorum.
Tanrı'nın kutsallığını aradıkça Tanrı korkumun büyüdüğünü ve kendim olarak doğal kişiliğimi bulmaya başladığımı gördüm. Tanrı'yı arayıp, O'nda kutsallığı arayan, günahtan daima kaçıp, Tanrı'nın korkusu altında yaşamak her Hristiyanın kaçınılmaz arzusu olmalıdır. İşte benim istediğim bu. Ben zaten azizim, aziz olmama gerek yok. Önemli olan, azizliğimi unutup, Tanrı'nın kutsallığı ve korkusu içinde ben-odaklılıktan çıkıp, Tanrı-odaklı olmaya çalışmamdır. Tanrı'nın kutsallığı ve korkusu bana Akılda Kutsallığın yetersizliğini gösterdi. Bu nedenle artık amacın sadece akılda mükemmelliği aramak değil, fakat yürekte, arzularda, düşüncelerde, davranışta, hayal kurmada, planlamada, vs..herşeyde kutsallık arıyorum.
Örneğin İnanç Savunmasında önyargıları kırmak ile ilgili birçok hedefim oldu ve bu konuda yazılar yazdım, chat yaptım, tartıştım vs.. fakat birgün oturup ta, yahu bu ön yargılar neden ortaya çıkıyor ve ben de de var ? diye soru sormamıştım. Şimdi görüyorum ki, o ön yargıların aynısına da ben farklı alanlarda sahibim. Bu durumda beni Müslümandan farklı kılan ne var? Kutsal Ruh ve Tanrı'ya ait olmam. Yoksa benliğim ile Müslümanın benliği aynı fakat YENİ YARATIK olan ben asıl farklı olan. Bu durumda benim yapmam gereken, başkasının inancını İnanç savunması ile tartışıyorken, kendi benliğim ile ilgilenmiyorsam, vay halime! Başkalarına Mesih'i anlatıyorken, kendi kendime Müjdeyi vaaz etmiyor isem, vay halime!
Düşünceler gerçekte Kutsal Kitap'a göre insan doğasının parçasıdır. Düşünceleri ben soğuk bir havada elinize aldığınız sıcacık çayın hemen 1-2 cm üzerindeki buhar olarak görüyorum. Çayın kendisi insanın doğasıdır. Bu doğa ya YENİ YARATIK olan Ruh'tur veya BENLİKTİR. Bu durumda sizin ve benim düşüncelerimiz gerçekte DAİMA ya BENLİKTEN veya Yeni Yaratık olan doğamızdan yani Ruhtan kaynaklanmaktadır.
Romalılar 8:5 Benliğe uyanlar benlikle ilgili, Ruh'a uyanlarsa Ruh'la ilgili işleri düşünürler.
İşte sizin düşünceleriniz gerçekte sizin Ruh'ta mı yoksa benlikte mi yürüdüğünüzün işaretidir. Başkaları hakkında kötü düşünceler düşündüğünüz an, işte o an düşüncelerinizin kaynağı ya Benlik veya Şeytan'dır (Esinleme 12:10-Şeytan suçlayıcı).
Bununda ötesinde, benim daha çok gördüğüm şey şu: Yasacılığın (Legalism) olduğu yerde yani Tutuculuk diyelim bazılarının anlaması için veya Şeriat diyelim. Sonuçta iletmek istediğim şey, şunu yap, bunu yapma gibi kuralları kastediyorum. (Koloseliler 2:21). Bunların tamamı insanların yüreklerini yani vicdanlarını bağlıyor. Kişi kendisi olamıyor. Kendisi daima iyi davransa da içten tamamen kontrol edilmiş, yüreğinde hapsedilmiş durumdadır. Oysa Pavlus'a baktığımızda kendisi yargılamayı reddediyor! Sizin tarafınızdan ya da olağan bir mahkeme tarafından yargılanırsam hiç aldırmam. Kendi kendimi bile yargılamam. Kendimde bir kusur görmüyorum. Ama bu beni aklamaz. Beni yargılayan Rab'dir. 1. Korintliler 3:3-4
Cidden kendi kendinize yukarıdaki ayeti düşünün! Hanginiz yeni bir şapka denediğinizde kendinizi rahat, başkalarının bakışları altında ezilmemiş hissetiniz? veya çok paranız oldu ve Ferrari satın aldınız. Hangi biriniz kendi yüreğinde yargılanmamış hisseder bir dilencinin yanına park ettiğinde? veya beni aziz gibi görüp, kendisini benimle karşılaştırıldığında daha zayıf vs.. hissediyor? bu bile bir problemdir!
Yüreğinde kendisi tarafından yargılanmayana ne mutlu!
Ne mutlu yüreği temiz olanlara! Onlar Tanrı'yı görecekler. Matta 5
İşte kardeşler, Mesih'in sözünde yürüdüğünü söyleyipte, kendisini yargılamayan ve başkalarının boş yargıları altında kalmayan ve Şeytan'ın boş suçlamalarını reddedene ne mutlu!
Tanrı'nın sözünü olduğu gibi kabul etmemeniz için neden kalmayacaktır. Tanrı Korkusu sizin yüreğinizi koruyacak, kutsallığı temiz kılacak, ve Tanrı'yı bulduğunuzda kendinizi bulacaksınız. Ne mutlu Tanrı'nın Sözünü önyargısınız şekilde inanıp, yapana!
<>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <>< <><
Şimdi düşündüğüm şey şu: Ruh'ta yürümek, Tanrı'nın Kutsallığını aramak ve Tanrı Korkusunda yaşamak. Bunları yapan kişi, Tanrı'nın arzusunu yapacaktır. Kimsenin o kişiye ne yapması gerektiğini söylemesine ihtiyacı kalmayacak, Tanrı'nın arzusunu özlemle, sevinçle, derinden arzulayarak yapacaktır. Tanrı'yı hoşnut etmek, insanları tatmin etmekten daha güçlü olacak; Tanrı korkusu insan korkusundan daha fazla olacak; insanların onayını aramaktansa Tanrı'nın onayını daima arayacaktır. İşte böyle bir insan olmak demek, insanların gözüne girmekten çok çok daha değerli, önemlidir.
İşte Mesih gibi olmak: Bunlar gelip İsa'ya, «Öğretmenimiz» dediler, «senin dürüst biri olduğunu, kimseyi kayırmadan, insanlar arasında ayrım yapmadan Tanrı yolunu dürüstçe öğrettiğini biliyoruz. Markos 12
Yürek arzuların kaynağı
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Yürek arzuların kaynağı

08-10-05, 20:23
Teofilos
Kardeşler,
Biraz ruhsal egzersize ne dersiniz? Tavsiyem şu ayet üzerine düşünün.
Doğal benliğe uyanlar benlikle ilgili işleri, Ruh'a uyanlar ise Ruh'la ilgili işleri düşünürler Romalılar 8:5
Aklınıza Kutsal Kitabın gözüyle bakmaya çalışın. Özellikle kızdığınızda, hayalkırıklığına uğradığınızda, incitildiğinizde, hata
yaptığınızda, korktuğunuzda, acı çektiğinizde vs.. gibi duygusal tepki
anlarında DÜŞÜNCELERİNİZDE neler olduğunu düşünün ve düşüncelerinizden
RUH'tan mı yoksa BENLİKTEN mi geldiğini Galatyalılar 5:19-21'a bakarak
anlamaya çalışın.
Benliğin işleri açıktır. Bunlar cinsel ahlaksızlık, pislik, sefahat,
putperestlik, büyücülük, düşmanlık, çekişme, kıskançlık, öfke, bencil
tutkular, ayrılıklar, bölünmeler, çekememezlik, sarhoşluk, çılgınca
eğlenceler ve benzeri şeylerdir. Sizi daha önce uyardığım gibi yine
uyarıyorum, böyle davrananlar Tanrı'nın Egemenliğini miras alamayacaklar.
Örneğin, beklentinizi bir kardeşe söylemediniz ve onun sizin adınıza
beklentinizi TAHMİN etmesini umdunuz. Bir süre sonra beklentiniz gerçekleşmediğinden, farkında olmadan başka kardeşlere o kardeş hakkında OLUMSUZ şeyler söylemeye başladınız...
Tavsiyem ne zaman OLUMSUZ şeylerden bahsediyorsanız, hemen Romalılar 8:5'ı hatırlamaya çalışın ve birbirinize hatırlatın.
Yürek arzuların kaynağı
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yürek arzuların kaynağı

18-10-05, 22:11
Teofilos
Kardeşler, gördüğüm şu ki, Kutsallık ve Tanrı korkusu
Hristiyanların yaşamını aynen gökyüzünün dünyayı kapladığı gibi kaplamadığı sürece benim ne kiliselerden, ne müjdecilikten, ne evliliklerden, ne diğer işlerden umut bekleyemiyorum. Tanrı'nın Kutsallığı ve Korkusu gerçek bilginin başlangıcıdır. Sizi günahtan koruyacak, Tanrı'yla hergün ve an yüzyüze buluşmanızı sağlayacaktır. Mesih'te kalmadıkça, Mesih'in işlerini yapamayız. Kişinin 5 yıl Müslümanlar arasında Kutsallık ve Tanrı Korkusuyla dolu olarak yaşaması (in the Spirit), 50 yıl boyunca bedende (flesh) yaşayarak müjdeyi paylaşmasından çok daha değerlidir. Bu nedenle hepinizi bunu düşünmeye davet ediyorum.
Bende kalın, ben de sizde kalayım. Çubuk asmada kalmazsa kendiliğinden meyve veremez. Bunun gibi, siz de bende kalmazsanız meyve veremezsiniz. Yuhanna 15:4
Gözümüzü başarıya değil Tanrı'ya sadık kalmaya ve O'nun itaatkar Oğlu Mesih'e çevirelim.
Tanrı'nın huzuruna girmenin şartı nedir? Müjdeci olmak mı? hayır. Öğretmen, pastör, lider ve vaiz olmak mı? hayır. İşadamı, dünyayı etkileyen Luther, Calvin gibi olmak mı? hayır. Tek bir şart var: KUTSAL OLMAK. Çünkü "
Kutsallığa sahip olmadan kimse Rabbi görmeyecektir" İbraniler 12:14
«Kutsal olun, çünkü ben kutsalım.» 1. Petrus 1:16 ve Kutsallığın kız kardeşi
Tanrı Korkusu da hemen sonraki ayette geçiyor... "...
gurbeti andıran bu dünyadaki zamanınızı Tanrı korkusunda geçirin." 1. Petrus 1:17.
Kutsallığa ve Tanrı Korkusuna giden yol, Mesih'te kalmakla başlar ve devam eder. İmanla kurtulduğumuz gibi, İmanla yaşamaktır bu. Tanrı'nın vaatlerine iman etmek
Hristiyanın en değerli hazinesi ve ruhsal yaşam gücüdür. Ruhsal yaşam gücü sizde değil Mesih'tedir. Bu nedenle imanı zayıf olan bizler, gözlerimizi kendi imanımıza değil, herşeyden güçlü ve büyük olan Tanrı'ya çevirerek en ufak olan iman bile herşeyi yapabilir hale gelir. Bu nedenle imanınızın zayıflığından ötürü üzülmeyin, çünkü sizin imanınız sizi Kutsal yapmayacak, o ufak ve zayıf imanınızı alıp, büyük, güçlü ve herşeyi yapabilen Mesih'e ve O'nun çarmıhta yaptığına güvenerek O'na teslim edin. İtaatin gücü sizden değil, sizi ayakta tutan Mesih'ten gelir. Bu nedenle Mesih'te kalmadıkça itaat mümkün değildir. Buna bizler Ruhta kalmak veya yürümek diyoruz.
Esenlikler
Yürek arzuların kaynağı
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yürek arzuların kaynağı

25-10-05, 21:05
Teofilos
Çok özel bir kardeşimin bereketli bir yazısı:
Bence aşağıdaki mesaj Türkiye'deki Hristiyanlara bir uyarı olmalıdır. Kiliseye katılanların sayısı değil, iman edenlerin ruhsal kalitesi çok daha önemlidir. Bu nedenle müjdecilik önemli olsa da, önemli olan kişinin Tanrı'ya güvenmesi ve itaat etmesidir.
Kişi iman eder etmez iki hafta veya bir yıl için de hemen müjdecilik öğretilmesinin arkasındaki günah misyonerlerin ve aynı zamanda iman edenlerin Mesih'le yürümemesinden kaynaklanıyor. Tabii ki yeni iman edenlerin bir anda herşeyi bilmesi olanaksız olduğundan bu anlaşılır fakat nereden gelirse gelsin, tanrıçası Sayılar ve İstatistik olan her Hristiyanı Tanrı itaatsizlikle suçluyor. İtaatsizlik yani başkaldırma Tanrı'nın gözünde büyücük ve falcılık eşdeğerdir.
Çünkü başkaldırma, falcılık kadar günahtır ve büyüklenme, putatapıcılık kadar kötüdür. 1. Samuel 15:23
Falcılık, büyücülük bu tür şeyler doğrudan insanın benliğinden kaynaklanıyor. Nasıl her günah insanın kendi seçimi ve benliğinden kaynaklanıyorsa, büyücülük, falcılık, itaatsizlik, imansızlık da insanın kendi içinden kaynaklanıyor, dışarıdan size verilmiyor.
Benliğin işleri açıktır...büyücülük, düşmanlık, çekişme, kıskançlık, öfke... Galatyalılar 5:20
Bizler büyücülüğü sadece diğer dinlere ait bir problemmiş gibi görüyorsak, onlardan önce Cehenneme girmemiz mümkündür. Neden mi? Sen Mesih'i izlemiyorsan, O'nun vaatlarini yaşamının en değerli kıymetli taşları olarak görmüyorsan, Tanrı'ı ve komşunu sevmeyi hayatının en büyük ve değerli hizmeti olarak görmüyorsan nasıl oluyorda Tanrı'ya hizmet edebiliyorsun sevgili kardeşim?
İtaatsizlik büyücülük gibi insanın benliğinden gelir. Görüyorsunuz ki, büyücülük, falcılık vs.. bunlar benlikten apayrı sadece İslamiyete olgu birşey değildir. İnsanın doğasındaki Tanrı'ya karşı isyanın yaratıcılığının bir ürünüdür. Sen Hristiyan, Tanrı'ya itaatsizlik ediyorsan, sokakta ve evde kahve falına bakandan hiçbir farkın yok! Günahlarından tövbe edip, Mesih'in vicdanını kötü işlerden temizleyen kanına gitmeli, O'na, 'ya Rab ben isyankara merhamet et' diye yürekten seslenmelisin. Bunu yaparak, kimsenin doğru olmadığını ve hayatındaki her iyi ve güzel şeyin Mesih'ten, her kötü ve itaatsizliğin ise senden kaynaklandığını göstermiş oluyorsun. Mesih yücelmeli, siz ve ben alçalmalıyız. Zayıflıklarımızda ve günahlarımızda bile böylece Mesih yücelecek, siz ve ben alçalacağız. Böylece Tanrı'nın egemenliği yüreklerimizde egemenlik kurmaya başlayacak, Tanrı bilgisi yüreğimizi sevgisi, huzuru, esenliğiyle koruyacaktır.
Sayımız 70 milyon Müslüman arasında Türk Protestanlar 3,000 diye, bizler kendimizi başka Hristiyanların bizi ruhsal, fiziksel, vs.. diğer yollarla beslemesini beklememeliyiz. Tanrı ABD ve Batı'daki Hristiyanlardan beklediğinin aynısını, TC'deki Türk Protestanlardan bekliyor: Güven ve İtaat. İçinde bulunduğumuz konum, Müslümanlar arasında yaşamamız bizi daha AZ itaatkar yapıyor diyorsanız, aile baskısı, parasızlık, işsizlik, şiddet vs.. sizi Tanrı'ya daha az itaate sürüklüyor diyorsanız, büyük günah içindesiniz demektir. Tanrı'ya itaat sizin dışarınızda olanlarla ALAKASI yoktur. Tanrı'ya itaat tamamen sizin içinizden gelen, Tanrı'nın Sözüne güvenerek adım atmanızdır. Sizi itaatsizliğe sürükleyen şey dışarıdan gelen değil, içinizden gelenlerdir:
Ne var ki ağızdan çıkan, yürekten kaynaklanır. İnsanı kirleten de budur.
19 Çünkü kötü düşünceler, cinayet, zina, cinsel ahlaksızlık, hırsızlık, yalan tanıklık ve iftira hep yürekten kaynaklanır. Matta 15
Görüyorsunuz ki, büyücülük, falcılık itaatsizlik, kötü düşünceler gibi hepsi insanın yüreğinden kaynaklanıyor, dışarıdan bize verilmiyor. Eğer öyle olsaydı, günahlarımız bize ait olmaz, başkalarını suçlardık. Adem ve Havva aynen öyle davrandılar. İtaatsizliklerini kendilerinin dışında aradılar. Bu insanın doğasıdır. Bu nedenle İslamiyet tamamen insan doğasına çok uygun bir inançtır çünkü insanın doğasına tam uyan ve onu ifade eden bir dindir. Bu nedenle biz Hristiyanlar gerçekten de bir Müslüman gibi yaşayabiliriz. Nasıl? Benlikte yaşayarak. Asıl sorun kültürde değil, sizin benlikte yaşamanızdır. Mesih'te yaşayan kişi doğal olarak benliğin arzularını yerine getirmez çünkü " benlik Ruh'a, Ruh da benliğe aykırı olanı arzular. İstediğiniz şeyleri yapmayasınız diye bunlar birbirine karşıttır." Galatyalılar 5. İşte Kutsal Kitabı eşsiz yapanda budur. İnsandan değil Tanrı'dan kaynaklandığının kanıtı, Tanrı'nın insan arzusuna karşı olmasıdır. Bu nedenle K.Kitap'ı insan doğal olarak kabul etmez ve etmek istemez.
Kardeşler, bizim en derin savaşımız Müslüman'a, İdeolojilere, insanlara, ekonomiye, eşitsizliğe, adaletsizliğe değil, "yönetimlere, hükümranlıklara, bu karanlık dünyanın güçlerine, kötülüğün göksel yerlerdeki ruhsal ordularına karşıdır." (Efesliler 6). Sizin tek başınıza bir kişinin itaati tüm dünyayı sarsacak derecede etkili olduğunu biliyor musunuz? Tek bir insan tüm dünyayı günaha soktuysa, sizin tek başınıza Mesih gibi itaat etmeniz de birçok insanı kendinizle birlikte kurtaracaktır : "Çünkü eğer ölüm bir tek adamın suçu yüzünden o tek adam aracılığıyla egemenlik sürdüyse, Tanrı'nın bol lütfunu ve aklanma bağışını alanların bir tek adam, yani İsa Mesih sayesinde yaşamda egemenliksürecekleri çok daha kesindir." Rom. 5:17
Tüm Şeytan'ın orduları, cinlerin sizden görmek istedikleri tek birşey var: Tanrı'ya güveninizi yok etmek ve sonuç olarak Tanrı'ya başkaldırmanız yani itaatsizlik. Eyüb'ün hikayesi doğrudan buna işaret eder. Bu nedenle henüz günaha karşı savaşınızda henüz kanınızı akıtına dek savaşmadınız. Günaha karşı verdiğiniz mücadelede henüz kanınızı akıtana dek dayanmak zorunda kalmış değilsiniz. İbraniler 12.
Tanrı sevdiklerini disiplin eder. Bu nedenle Tanrı'nın üzerinizdeki baskısını sevinçle karşılayın. Ailenizde olanların nedeni sizin Tanrı'ya DAHA DA fazla güvenmeniz için büyük bir fırsattır. En önemli olan şudur: Mesih'le yürüyor musunuz? Tanrı'yla hergün sessiz zaman geçiriyor, O'nun sözüyle banyo ediyor musunuz? Kardeşlerinizi aklınızda önyargısız şekilde seviyor, onlara yüreğinizden gelen şekilde -kültürel zorlamadan dolayı değil - yardım ediyor musunuz? Mesih'i düşünün, O'nun acılarına odaklanın. Mesih size yol gösterecektir:
İşte bizi çevreleyen bu denli büyük bir tanıklar kalabalığı olduğuna göre, biz de her yükü ve bizi kolayca kuşatan günahı üzerimizden sıyırıp atarak önümüze konan yarışı sabırla koşalım.
2 Gözümüzü, imanımızın öncüsü ve tamamlayıcısı İsa'ya dikelim. O, kendisini bekleyen sevinç uğruna utancı hiçe sayıp çarmıhta ölüme katlandı ve Tanrı'nın tahtının sağında oturdu.
3 Yorulup cesaretinizi yitirmemek için günahkârların bunca karşı koymasına katlanmış Olan'ı düşünün. İbraniler 12.
Mesih sizinledir...
Yürek arzuların kaynağı
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yürek arzuların kaynağı
Yürek arzuların kaynağı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil