|
|
elguca
|
“24 Her Şeye Egemen RAB ant içerek şöyle dedi: “Düşündüğüm gibi olacak, Tasarladığım gibi gerçekleşecek.25 Asurlular’ı kendi ülkemde ezecek, Dağlarımda çiğneyeceğim. Halkım Asur’un boyunduruğundan, Omuzlarındaki yükten kurtulacak.26 İşte bütün dünya için belirlenen tasarı budur. Bütün uluslara karşı elim kalkmış durumda.27 Her Şeye Egemen RAB’bin tasarısını kim boşa çıkarabilir? Kalkmış durumdaki elini kim indirebilir?”
“19 Bu yüzden Egemen RAB şöyle diyor: Mısır'ı Babil Kralı Nabukednessar'a vereceğim, onun servetini alıp götürecek. Ordusuna ücret olarak ülkeden yağmaladığı çapul malını dağıtacak.20 Hizmetine karşılık Mısır’ı ona verdim; çünkü o da ordusu da bana hizmet ettiler. Egemen RAB böyle diyor.”
Bu iki peygamberliğin gerçekleşmediğini iddia eden kişiler var. Bu konuda ne diyebiliriz?
Yönetim Notu: Önce inancınızı iyi öğrenip, vaftiz olup, ondan sonra öğretmeye başlamalısınız. Bu kişileri foruma yönlendiriniz.
|
Bu peygamberliklerin "
gerçekleşmediğini " idda eden bir İslami siteye baktım uzunca. Olaylar nasıl da çarpıtılmış. Bunlar kötü niyetten kaynaklanıyor sanırım.
İzin verirseniz açıklayayım .
Tanrı ( YHVH) kavmini kötülüklerinden dolayı cezalandırırken bazen başka milletleri kulanabilir. Ancak onların zalimliklerini ve kibirlerini mazur görmez. İşte bu nedenle Tanrı ÇOK ÖNCEDEN Yeşeyaya "Babile karşı bir bildiri " kaydettirir. (13:1 )
Ancak Babilin oluşturduğu tehlike
ilerisi içindir.(orada yazar çarpıtma yapmış ki gerçekleşti ) Yeşeya dan örnek veriyor adamlar. Yeşeya zamanında Tanrının kavmine baskı yapanlardan biri
Asurdur. Asur kuzeydeki İsrail krallığını yıkar ve Yahudanın da büyük bir kısmını mahveder. Ancak Asur'un zaferi
SINIRLI kalacaktır.
Yeşeya yukarıdaki ayeti yazmıştır.(Yeş.14:24-27 ) Yeşeyanın bu peygamberliği bildirmesinin üzerinden çok geçmeden ,Yahudadan Asur tehlikesi kalkar.Yani
GERÇEKLEŞMEDİĞİ İDDA edilen şey
YALANdır.
Tanrıya ahitle bağlı olan kavme düşman diğer milletlerin durumu ne olacak ? Yeşeya 26 ve 27. ayette bildiriyor. Tanrının tasarısı sadece "fikir olmaktan" öteye geçer . Onun KESİN KARARI kesin emridir -Yeremya 49:20,30 .
Orada yazarın yaptığı şey başka .Yazar kehanetleri ordan burdan alıyor sonra kafasına göre şu gerçekleşmedi diyor.
Nerden biliyor ?
Ben söyleyeyim ;
Bilgisizliğinden kaynaklanıyor büyük çoğunlukla. Bu peygamberlikten önce Babil tehlikesinden bahsedildiğini söylüyor. Burdan bi bağlantı kuramıyor ve
saçma diyor. Ne alakası var.!!!
Bu bildirinin daha sonrası için verildiği gerçeğini göz ardı ediyor. Ki bu olay da bir zaman sonra
GERÇEKLEŞİYOR. Bu noktalara dikkat etmek lazım.
saygılar
Yönetim Notu: Kuran'da bir ayet vardır; "bilmiyorsanız gidip Kitap Ehli'ne sorun". Bu müslüman kişilerin anlamadıkları, bilmedikleri konuları gelip bize sormaları gerekir. Lakin müslümanların anlamadıkları bir çok realite vardır bu dünyada. Bu realiteler onlara saçma geliyor olabilir ancak realitenin bundan haberi bile olmaz, realitenin kendisi başkalarının anlayamamaları ile değişmez.