Gerçekleşmediği İddia Edilen Peygamberlikler?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur > Yeşaya : Gerçekleşmediği İddia Edilen Peygamberlikler?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
NCyril

“24 Her Şeye Egemen RAB ant içerek şöyle dedi: “Düşündüğüm gibi olacak, Tasarladığım gibi gerçekleşecek.25 Asurlular’ı kendi ülkemde ezecek, Dağlarımda çiğneyeceğim. Halkım Asur’un boyunduruğundan, Omuzlarındaki yükten kurtulacak.26 İşte bütün dünya için belirlenen tasarı budur. Bütün uluslara karşı elim kalkmış durumda.27 Her Şeye Egemen RAB’bin tasarısını kim boşa çıkarabilir? Kalkmış durumdaki elini kim indirebilir?”

“19 Bu yüzden Egemen RAB şöyle diyor: Mısır'ı Babil Kralı Nabukednessar'a vereceğim, onun servetini alıp götürecek. Ordusuna ücret olarak ülkeden yağmaladığı çapul malını dağıtacak.20 Hizmetine karşılık Mısır’ı ona verdim; çünkü o da ordusu da bana hizmet ettiler. Egemen RAB böyle diyor.”

Bu iki peygamberliğin gerçekleşmediğini iddia eden kişiler var. Bu konuda ne diyebiliriz?

Yönetim Notu: Önce inancınızı iyi öğrenip, vaftiz olup, ondan sonra öğretmeye başlamalısınız. Bu kişileri foruma yönlendiriniz.

hristiyanlık
saklı sevdam

elguca
“24 Her Şeye Egemen RAB ant içerek şöyle dedi: “Düşündüğüm gibi olacak, Tasarladığım gibi gerçekleşecek.25 Asurlular’ı kendi ülkemde ezecek, Dağlarımda çiğneyeceğim. Halkım Asur’un boyunduruğundan, Omuzlarındaki yükten kurtulacak.26 İşte bütün dünya için belirlenen tasarı budur. Bütün uluslara karşı elim kalkmış durumda.27 Her Şeye Egemen RAB’bin tasarısını kim boşa çıkarabilir? Kalkmış durumdaki elini kim indirebilir?”

“19 Bu yüzden Egemen RAB şöyle diyor: Mısır'ı Babil Kralı Nabukednessar'a vereceğim, onun servetini alıp götürecek. Ordusuna ücret olarak ülkeden yağmaladığı çapul malını dağıtacak.20 Hizmetine karşılık Mısır’ı ona verdim; çünkü o da ordusu da bana hizmet ettiler. Egemen RAB böyle diyor.”

Bu iki peygamberliğin gerçekleşmediğini iddia eden kişiler var. Bu konuda ne diyebiliriz?

Yönetim Notu: Önce inancınızı iyi öğrenip, vaftiz olup, ondan sonra öğretmeye başlamalısınız. Bu kişileri foruma yönlendiriniz.

Karışmak istemem ama genelde "kuşku" seziyorum mesajlarınızda.

hristiyanlık
şilo.yire

elguca

Sevgili kardeşim bu kişileri mukaddes kitabı okumaya davet et. Rab yüreklerine erişsin.

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Mesih'in Rabliği, Tanrılığı zaten tüm peygamberliklerin gerçekleşmesine bağlı veya endeksli değildir. Bazı peygamberlikler Mesih'in 2010 yıl önceki gelişinde gerçekleşti, bazıları halen daha gerçekleşiyor, bazıları da ileride gerçekleşecektir. Tüm Tanrı Sözleri'nin gerçekleşmesi zaten sonun başlangıcında olacak ve sonu gelmeyecektir.

Yani toparlamak gerekirse sizin öncelikle bilmeniz gereken şey yukarıdaki paragrafta da açıkladığım gibi temel öğretilerimizden peygamberliklere olan bakış açımızı bilmenizdir.

http://www.facebook.com/hristiyanforum
http://www.twitter.com/hristiyanforum
http://www.youtube.com/hristiyanforum

hristiyanlık
natan

elguca

Bu peygamberliklerin "gerçekleşmediğini " idda eden bir İslami siteye baktım uzunca. Olaylar nasıl da çarpıtılmış. Bunlar kötü niyetten kaynaklanıyor sanırım.

İzin verirseniz açıklayayım .

Tanrı ( YHVH) kavmini kötülüklerinden dolayı cezalandırırken bazen başka milletleri kulanabilir. Ancak onların zalimliklerini ve kibirlerini mazur görmez. İşte bu nedenle Tanrı ÇOK ÖNCEDEN Yeşeyaya "Babile karşı bir bildiri " kaydettirir. (13:1 )

Ancak Babilin oluşturduğu tehlike ilerisi içindir.(orada yazar çarpıtma yapmış ki gerçekleşti ) Yeşeya dan örnek veriyor adamlar. Yeşeya zamanında Tanrının kavmine baskı yapanlardan biri Asurdur. Asur kuzeydeki İsrail krallığını yıkar ve Yahudanın da büyük bir kısmını mahveder. Ancak Asur'un zaferi SINIRLI kalacaktır.

Yeşeya yukarıdaki ayeti yazmıştır.(Yeş.14:24-27 ) Yeşeyanın bu peygamberliği bildirmesinin üzerinden çok geçmeden ,Yahudadan Asur tehlikesi kalkar.Yani GERÇEKLEŞMEDİĞİ İDDA edilen şey YALANdır.

Tanrıya ahitle bağlı olan kavme düşman diğer milletlerin durumu ne olacak ? Yeşeya 26 ve 27. ayette bildiriyor. Tanrının tasarısı sadece "fikir olmaktan" öteye geçer . Onun KESİN KARARI kesin emridir -Yeremya 49:20,30 .

Orada yazarın yaptığı şey başka .Yazar kehanetleri ordan burdan alıyor sonra kafasına göre şu gerçekleşmedi diyor.Nerden biliyor ?
Ben söyleyeyim ; Bilgisizliğinden kaynaklanıyor büyük çoğunlukla. Bu peygamberlikten önce Babil tehlikesinden bahsedildiğini söylüyor. Burdan bi bağlantı kuramıyor ve saçma diyor. Ne alakası var.!!!

Bu bildirinin daha sonrası için verildiği gerçeğini göz ardı ediyor. Ki bu olay da bir zaman sonra GERÇEKLEŞİYOR. Bu noktalara dikkat etmek lazım.

saygılar

Yönetim Notu: Kuran'da bir ayet vardır; "bilmiyorsanız gidip Kitap Ehli'ne sorun". Bu müslüman kişilerin anlamadıkları, bilmedikleri konuları gelip bize sormaları gerekir. Lakin müslümanların anlamadıkları bir çok realite vardır bu dünyada. Bu realiteler onlara saçma geliyor olabilir ancak realitenin bundan haberi bile olmaz, realitenin kendisi başkalarının anlayamamaları ile değişmez.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Gerçekleşmediği İddia Edilen Peygamberlikler? konusuna benzer konular;

Başka Tanrılara edilen dualar Merhaba hepimiz duanın insan psikolojisi için olumlu etkisi olduğunu biliyoruz. İster güneşe ister bir heykele ister Allah'a ister göktanrıya ister Zeus'a dua eden herkes psikolojik olarak rahatlama hisseder çünkü insanın doğasında yaratıcı bir varlığa sığınma hissi vardır. Bu akşam haberleri izliyordum ve canlı yayında Oruç baba türbesi diye bir yere bağlandılar. Oruçlarını açıp dua etmek için gelen Müslümanları gösterdiler ve onlarla kısa röportajlar yaptılar. Birçok kişi o mekanın kutsal olduğunu ve orada ettikleri duaların kabul olduğunu ve isteklerinin gerçekleştiğini söyledi. Henüz küçük bir çocukken ve kafamda bir Tanrı modeli şekillenmişken ben de Allahım diye dua ederdim ve bazen gerçekleşirdi. Merak ettiğim eğer Müslümanlık ya...

İsa'ya edilen bir dua (Latince) Domine Iesu, Per vagitus Tui in praesepio pro me nascentis, Per lacrimas Tui in cruce pro me morientis, Per amorem Tui in tabernaculo pro me viventis, Miserere mei et salva me. Rab İsa,(senin aracılığınla)sen benim için doğduğunda o beşikte ağladın,sen haç üzerinde benim için ölürken gözyaşını akıttın,bana olan sevgin yüzünden konutunda yaşıyorum.Bana merhamet et ve beni kurtar.

Huzur için edilen dua (latince) Da, Domine, propitius pacem in diebus nostis, ut, ope misericordiae tuae adiuti, et a peccato simus semper liberi et ab omni perturbatione securi. Per Christum Dominum nostrum. Amen. Rabbim,huzurunu cömertçe ver,senin merhametinin yardımı aracılığıyla geçen şu günlerimizde;günahtan özgür kılınalım ve bütün rahatsızlıklar bizden uzak kalsın..;Rabbimiz İsa Mesih'in aracılığıyla...Amin.

Huzurlu bir Ölüm için edilen Dua Da, quaesumus Dominus, ut in hora mortis nostrae Sacramentis refecti et culpis omnibus expiati, in sinum misericordiae tuae laeti suscipi mereamur. Per Christum Dominum nostrum. Amen. Bağışlayan Rab Tanrı,ölüm saatimiz geldiğinde senin kutsal sakramentlerinle yenilenelim ve tüm suçlardan (günah) arınalım..ve senin merhamet dolu kollarına alınmayı hakkedelim..;Rabbimiz İsa Mesih'in aracılığıyla..Amin.

Talan Edilen Kültür Mirası TALAN EDİLEN KÜLTÜR MİRASI http://www.suryaniler.com/haber/images/talan1.jpg Turabdin bölgesinde yaşanan terör olayları nedeniyle köylerini boşaltıp Avrupa’ya göç eden Süryanilere ait tarihi manastır ve kiliseler define avcılarının hedefi haline geldi. Süryanilerin kaybolma noktasına gelen kültürel değerlerinin araştırılması, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yürütülen taşınmaz kültür envanteri projesi çalışmaları sırasında manastır ve kiliselerin define avcıları ve tarihi eser kaçakçıları tarafından talan edildiği ortaya çıktı. Mezopotamya'da yeşeren ve kökenleri 5 bin yıl öncesine giden Süryani halkının “Medeniyetin beşiği” olarak tarif edilen Mardin’in Midyat, Nusaybin ve Dargeçit İlçeleri ile Şırnak’ın İdil...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur > Yeşaya : Gerçekleşmediği İddia Edilen Peygamberlikler?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler