Gerçekleşmediği İddia Edilen Peygamberlikler? konusu
1793 kez okundu,
7 kez cevaplandı. En son mesaj
natan tarafından gönderildi.
Gerçekleşmediği İddia Edilen Peygamberlikler? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2

21-04-10, 12:27
natan
Ayrıca gerçekleşmediği idda edilen ikinci ayeti açıklamadan foruma gönderdim. O konuya da girmek istiyorum ki bu asılsız iddalarda bulunanların
CAHİLLİĞİ ortaya çıksın !
Şu ayetle ilşkilidir.29. bölüm 8 /12 arası ve başka ayetler.
Böyle bir şey gerçekleşti mi , gerçekleştiyse Mısır 40 yıl virane kaldı mı ?
M.Ö. 600 lü yıllarda Yeruşalimin yıkılmasının ardından Yahuda halkından geriye kalanlar Yeremya peygamberin uyarısına rağmen Mısır'a kaçtı. (Yeremya 24 :1 ,8-10 ;42 :7-22 ye kadar) Fakat onlar için bir kurtuluş olmadı çünkü Nebukatnedsar Mısır'a karşı
sefere çıktı ve orayı FETHETTİ. ( "eli boş döndü" iddası yalan ) . Mısır bunun ardından muhtemelen 40 yıl ıssız kalmış olabilir.Yada buna yakın bir zaman.
Hemen ardından diyor ki Bilgili (!) beyefendi
" henüz Magog diye bir ülkede dünya üzerinde bulunamadı" . Önce sormak lazım bu beyfendiye kutsal kitapta "Gog " yada "magog" neyi temsil eder. ?
"Gog " İsanın bahsettiği "bu düyanın egemeni" dir. (Yuh.12:31 ).Magog diyarı ise Şeytan ve cinlerinin hapsedildiği yeryüzü dolaylarına işaret eder . Çünkü şöyle yazıyor :
"Gökte savaş oldu. Mikail ve melekleri ejderhaya karşı savaştılar. Ejderha kendi melekleriyle birlikte karşı koydu, ama gücü yetmedi. Bu yüzden gökteki yerlerini yitirdiler. Büyük ejderha, İblis ya da Şeytan diye adlandırılan ve tüm dünyayı saptıran o eski yılan, melekleriyle birlikte yeryüzüne atıldı. Bundan sonra gökte yüksek bir sesin şöyle dediğini duydum:
«Tanrımızın kurtarışı, gücü, egemenliği
ve Mesihinin yetkisi şimdi gerçekleşti.
Çünkü kardeşlerimizin suçlayıcısı,
onları Tanrımızın önünde gece gündüz suçlayan,
aşağı atıldı."-Vahiy12 :7-10 ,12
Bu olayların ne zaman gerçekleştiği yada gerçekleşeceği bilinmiyor. Biz geleceği bilemeyiz.Ancak yazıyor.
Sayın yazar yada buradaki arkadaşlar bilmeli ki Hezekiyel 29 : 17 -20 ayetleri dışında, kayıttaki olaylar hem zamana hem konuya göre sıralanmıştır. Ancak bu dört ayet Mısır'a karşı söylenen peygamberliğe ait olmakla birlikte kronolojik sırada DEĞİLDİR.
25 ile 48. bölümlere kadar olan ayetler ise İsrailin çevresindeki milletlerle ve Tanrı topluluğunun özgürlüğe kavuşmasıyla ilgili peygamberlik sözleridir.
size kardeş / dost tavsiyesinde bulunabilir miyim elguca ,
Bence çarpık bilgilerin /iddaların bulunduğu bu yerlere bakmak hiç bir yarar sağlamaz.Lütfen yanlş anlama .
saygılar
Gerçekleşmediği İddia Edilen Peygamberlikler?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

21-04-10, 14:45
NCyril
|
|
natan
|
Ayrıca gerçekleşmediği idda edilen ikinci ayeti açıklamadan foruma gönderdim. O konuya da girmek istiyorum ki bu asılsız iddalarda bulunanların CAHİLLİĞİ ortaya çıksın !
Şu ayetle ilşkilidir.29. bölüm 8 /12 arası ve başka ayetler. Böyle bir şey gerçekleşti mi , gerçekleştiyse Mısır 40 yıl virane kaldı mı ?
M.Ö. 600 lü yıllarda Yeruşalimin yıkılmasının ardından Yahuda halkından geriye kalanlar Yeremya peygamberin uyarısına rağmen Mısır'a kaçtı. (Yeremya 24 :1 ,8-10 ;42 :7-22 ye kadar) Fakat onlar için bir kurtuluş olmadı çünkü Nebukatnedsar Mısır'a karşı sefere çıktı ve orayı FETHETTİ. ( "eli boş döndü" iddası yalan ) . Mısır bunun ardından muhtemelen 40 yıl ıssız kalmış olabilir.Yada buna yakın bir zaman.
Hemen ardından diyor ki Bilgili (!) beyefendi " henüz Magog diye bir ülkede dünya üzerinde bulunamadı" . Önce sormak lazım bu beyfendiye kutsal kitapta "Gog " yada "magog" neyi temsil eder. ?
"Gog " İsanın bahsettiği "bu düyanın egemeni" dir. (Yuh.12:31 ).Magog diyarı ise Şeytan ve cinlerinin hapsedildiği yeryüzü dolaylarına işaret eder . Çünkü şöyle yazıyor :
"Gökte savaş oldu. Mikail ve melekleri ejderhaya karşı savaştılar. Ejderha kendi melekleriyle birlikte karşı koydu, ama gücü yetmedi. Bu yüzden gökteki yerlerini yitirdiler. Büyük ejderha, İblis ya da Şeytan diye adlandırılan ve tüm dünyayı saptıran o eski yılan, melekleriyle birlikte yeryüzüne atıldı. Bundan sonra gökte yüksek bir sesin şöyle dediğini duydum:
«Tanrımızın kurtarışı, gücü, egemenliği
ve Mesihinin yetkisi şimdi gerçekleşti.
Çünkü kardeşlerimizin suçlayıcısı,
onları Tanrımızın önünde gece gündüz suçlayan,
aşağı atıldı."-Vahiy12 :7-10 ,12
Bu olayların ne zaman gerçekleştiği yada gerçekleşeceği bilinmiyor. Biz geleceği bilemeyiz.Ancak yazıyor.
Sayın yazar yada buradaki arkadaşlar bilmeli ki Hezekiyel 29 : 17 -20 ayetleri dışında, kayıttaki olaylar hem zamana hem konuya göre sıralanmıştır. Ancak bu dört ayet Mısır'a karşı söylenen peygamberliğe ait olmakla birlikte kronolojik sırada DEĞİLDİR.
25 ile 48. bölümlere kadar olan ayetler ise İsrailin çevresindeki milletlerle ve Tanrı topluluğunun özgürlüğe kavuşmasıyla ilgili peygamberlik sözleridir.
size kardeş / dost tavsiyesinde bulunabilir miyim elguca ,
Bence çarpık bilgilerin /iddaların bulunduğu bu yerlere bakmak hiç bir yarar sağlamaz.Lütfen yanlş anlama .
saygılar
|
Siteyi daha açıp mesajlara bakmadan önce "Natan kardeşim bunu kesin biliyordur" dedim. =)
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bu iddiaları gördüğüm sitenin iddialarının genel olarak dayanaksız olduğunu ben de fark ettim. Lakin bu iddia çok dikkatimi çekti ondan dolayı sormak istedim. Yoksa bir de o site zaten normalde okuduğum bir yer değil. Sadece bu makale gözüme çarpmıştı ben de okumuştum.
Ayrıntılı cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim, yeterli bir cevap oldu benim için. =)
Ancak birşey soracağım, Gog ve Magog için başka yorumlar da yapılıyor siz kendi yorumunuza nasıl vardınız?
Sevgiler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

22-04-10, 14:16
natan
Rica ederim. Faydalı olması bni de sevindirdi.
Gog yada magog konusu biraz kapalı bi konu kardeşim.
Kolay anlaşılır şeyler değiller.Heleki yorumlarda dikkat etmemiz lazım.
Haddimizi aşmayalım. Ancak K.K. da görüldüğü üzere
Tanrının kavmine ( şimdiki ruhi israil yani biz ) bir saldırı söz konusu.
Tanrının da açık bir hükmü olacaktır ona . Magog diyarından gog büyük ihtimalle İblis şeytadır. Tanrıya ait şeylere de sürekli saldırmaktadır. Vahiy kitabında da okumuşsundur ,yalancı peygamberle bu yaratıklar Tanrının hükmüne maruz kalacaklar.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Gerçekleşmediği İddia Edilen Peygamberlikler? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil