Türkiye Laik bir ülke;laik bir ülkenin dini olmaz ama.. konusu
3692 kez okundu,
31 kez cevaplandı. En son mesaj
Lamb of GOD tarafından gönderildi.
Türkiye Laik bir ülke;laik bir ülkenin dini olmaz ama.. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

18-07-10, 23:36
srus
Türkiye Cumhuriyeti laik bir ülkedir.Laik bir ülkenin dini olmaz fakat daha ilköğretim okulundan başlanarak;din dersi olarak sadece islam dini okutuluyor;dayatılıyor.Eğ er T.C gerçekten laik bir ülke ise din dersi seçmeli olmalı;diğer dinlerde okutulmalı ve seçim öğrenciye bırakılmalı;bu çifte standart kalkmalı!
Esenlikler
Türkiye Laik bir ülke;laik bir ülkenin dini olmaz ama..
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

20-07-10, 00:38
antik
söylediklerin doğru ama eğer din dersi verilmezler ise çocuklar atesit olurlar.
FORUMA ÜYE OLUN! /

20-07-10, 15:28
srus
|
|
antik
|
|
söylediklerin doğru ama eğer din dersi verilmezler ise çocuklar atesit olurlar.
|
Diğer dinlerde okutulsun seçmeli olsun dedim;din dersi olmasın demedim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

20-07-10, 15:44
Murat Sabri ATINIZ-95
Çok haklısın srus kardeş.Keşke öyle olsaydı bundan önce.
FORUMA ÜYE OLUN! /

20-07-10, 16:56
huzurlu
|
|
srus
|
Türkiye Cumhuriyeti laik bir ülkedir.Laik bir ülkenin dini olmaz fakat daha ilköğretim okulundan başlanarak;din dersi olarak sadece islam dini okutuluyor;dayatılıyor.Eğ er T.C gerçekten laik bir ülke ise din dersi seçmeli olmalı;diğer dinlerde okutulmalı ve seçim öğrenciye bırakılmalı;bu çifte standart kalkmalı!
Esenlikler
|
Teoride güzel öneri. Peki uygulamada nasıl olacak? Binlerce okula değişik dinlerden eğitmeni nasıl bulacaksınız? Üstelik sayısız dünya dini var. Hangilerini listeye alacaksınız? Kriteleriniz neler olacak? Böyle bir uygulamayı yapan başka bir ülke var mı?
Kastınız tek bir program içerisinde genel kültür boyutunda her dinden azar azar bahsetmekse iş daha başka. O zaman ülkemizin hakim dini İslam'ın esaslarını ve ruhani detaylarını çocuklara kim öğretecek?
Sorulacak bir sürü daha soru çıkar karşınıza ki bu konu öyle çözümü kolay bir konu da değildir.
Şimdi diyeceksiniz ki islamın esaslarının okullarda öğretilmesinin kaygısı bir
Hristiyan olarak sana mı düştü?
Evet bana düştü.. Bu işi okullarda öğretmezseniz ve öğretiyi kontrol altında tutmazsanız başka öğreticileri çıkar. O zaman da ortalıkta sizi , beni kıtır kıtır kesecek sayısız adam türeyeceği gibi Laiklik de bütünüyle tehlikeye girecektir.
Dünyada laikliğin temel tanımı başka olabilir. Din ve devlet işlerinin biribirinden ayrılması ve birbirlerinin işlerine hiç karışmaması olarak tanımlanmış olabilir Laiklik. Bu bizim ülkemizi ilgilendirmiyor. Batı da laiklik o seviyeye gelene kadar yüzyıllar boyu yaşanan sosyolojik evrimsel süreçlerin hiçbirisi bizde yaşanmamış olup Laiklik tepeden inme bir devrimle neredeyse bir gecede sağlanmıştır. Dayatılmıştır. İslam dininin temel ve orijinal yapısı ise Laiklik için hiç de uygun değildir. Sezarın hakkı diye bir kavramı da yoktur üstelik. İslam dini devlet ve toplum yönetimine bizzat taliptir. Peygamberi de bizzat kendisi bir İslam devleti kurup yönetmiştir. Dolayısıyla ekseriyesi müslüman devletlerde devlet din işleriyle ilgilenmek ve onu kontrol altında tutmak zorundadır. Genel kültür oturana kadar da belki bir 100 yıl bu böyle sürmelidir. Belki daha az da olabilir. Aslında yapılan şey olmaz denilen şeydir. İslam'da reform yapılmaktadır devlet eliyle son 90 yıldır. Bu nedenle ülkemizde yaşanan islam pakistanınki ve arabistanınkinden farklıdır. Meyvelerini vermiştir azardan azardan yapılmaya çalışılan şey.
Bu nedenle EVET, diyanet işleri başkanlığı olmak zorundadır. EVET, okullarda sunni islam dersleri olmak zorundadır. EVET, hutbeler merkezi bir sistemle belirlenmelidir. Bu herkesten önce bizler için bir yaşama güvencesi, dünyada tek model olan müslüman toplumda laiklik modelimizin de teminatıdır. Herşey bir yana bu zaruri bir realitedir.
Sevgilerle
Huzurlu

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkiye Laik bir ülke;laik bir ülkenin dini olmaz ama.. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil