Yönetime İtaat konusu
1094 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
Yönetime İtaat konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

11-04-11, 22:10
Rab İyidir
Sevgili kardeşlerim size sormak istediğim,kafamı kurcalayan bir soru var yönetimlerle ilgili.
Romalılar 13:1 Herkes, altında bulunduğu yönetime bağlı olsun. Çünkü Tanrı'dan olmayan yönetim yoktur. Var olanlar Tanrı tarafından kurulmuştur.
Kardeşlerimden birisi bana bunu açıklayabilirmi ? mesela dünyanın kimi yerlerinde ''şeriat'' adlı yönetimleri tanrımız neden kurmuş olabilir ? yani kendisine bu kadar zıt ve kendi çocuklarına zulmeden bir yönetimi neden kurmuş olabilir tanrımız ?
Romalılar 13:2 Bu nedenle, yönetime karşı direnen, Tanrı'nın düzenlediğine karşı gelmiş olur. Karşı gelenler yargılanır
Özellikle bu ayet beni çok rahatsız ediyor,şuana kadar hiç yönetimden memnun olmadım ve kendimi ne kadar zorlasamda mevcut yönetime,hele daha kötüsü olduğunu farzedelim bir üstteki yorumdaki gibi bir yönetime,isyan etmeden tutamıyorum kendimi.ben neden yönetime karşı direndiğimde babamızın düzenlediğine karşı gelmiş oluyorum ?
Romalılar 13:3 İyilik yapanlar değil, kötülük yapanlar yöneticilerden korkmalıdır. Yönetimden korkmamak ister misin? İyi olanı yap, yönetimin övgüsünü kazanırsın.
Bu ayette kafamı çok kurcalamakta,zira ben bugüne kadar yönetimlerin hep iyilik yapanlara değil,kendi menfaatine olumlu davrananlara iyi davrandığını gördüm.Sosyalistler kötü insanlarmıda yönetim onlara zulmediyor ? hayır ! tam tersi.fakat Aşırı Sol'un güçlenmesi bazılarının ceplerinin dolmasına ve çocuklarına gemiCİK'ler almasına engel olacağı,işçileri sömürmesine engel olacağı için kötü davranıyor.bu yüzden ben bu ayeti anlayamıyorum,bana açıklarsanız sevinirim.
Romalılar 13:4 Çünkü yönetim, senin iyiliğin için Tanrı'nın hizmetindedir. Ama kötü olanı yaparsan, kork! Yönetim, kılıcı boş yere taşımıyor; kötülük yapanın üzerine Tanrı'nın gazabını salan öç alıcı olarak Tanrı'nın hizmetindedir
Ben ilk defa bu ayeti okurken dehşete düştüm,resmen inancım konusunda vurgun yemiş gibi oldum.çünkü benim ''Yönetim, kılıcı boş yere taşımıyor; kötülük yapanın üzerine Tanrı'nın gazabını salan öç alıcı olarak Tanrı'nın hizmetindedir'' den anladığım rabbin yönetimlere,kötülük yapanları (yöneticilerin ceplerinin dolmasına ve sömürü yapmasına karşı çıkanları) resmen idam etmesine yeşil ışık verdiğidir.'' Tanrı'nın gazabını salan öç alıcı'' terimide tanrının alacağı öcü insanlara,yöneticilere yüklemiş olduğu anlamınamı geliyor ?.umuyorumki yanlış anlıyoruımdur ama ''kılıç'' bana burada idamdan başka birşey ima etmiyor.
lütfen aydınlatırsanız sevinirim kardeşlerim.
Yönetim Notu: Sevgili kardeşim bu ayetlerin hepsi ile ilgili olarak hatırlaman gereken en temel ayet, en temel şey şudur: "Çünkü savaşımız insanlara karşı değil, yönetimlere, hükümranlıklara, bu karanlık dünyanın güçlerine, kötülüğün göksel yerlerdeki ruhsal ordularına karşıdır.
Efesliler 6:12"
Bizler dünyasal hiç bir şeyle savaşmıyoruz, işimiz de olmaz, olmamalı.
Hristiyanlar ruhsal olan dünya için savaşmalı.
Tanrı'nın yaptığı veya izin verdiği her işin anlamını dünyadaki
hristiyanlar bilemezler Tanrı onlara özel olarak açıklamadıkça. Herşeyi bilemeyeceğiz bu dünyada iken. Bazen bize bilgi değil yalnızca emir verilir.
Yönetime İtaat
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Yönetime İtaat

11-04-11, 22:20
admin1 Ken Block
Sevgili kardeşim cümlelerinizden okuyorum ki hep başkalarının yaptıklarına odaklı olarak düşünüyorsunuz. Başkaları şöyle veya böyle yapıyor diye bizler bize verilmiş ayetlere karşı gelemeyiz. Herkes kendisine verilen ve istenene göre yargılanacaktır.
Yönetici olanların sorumluluğu daha fazladır, dolayısıyla yanlış yapıyorlarsa daha fazlasıyla bunun karşılığını alacaklardır, ancak bizim görevimiz onlara veya yönetimlerine müdahale etmek veya "isyankar bir inanç" olmak değil, bizlerin birey olarak görevimiz Tanrı'nın bizlerden istediklerini hatırlamak ve yerine getirmeye çalışmaktır.
Bazen Tanrı'ya iman ederek itaat etmek gerekir tam olarak anlayamasak bile...
Yönetime İtaat
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yönetime İtaat

11-04-11, 22:23
Rab İyidir
Yönetime not: ne demek istediğinizi anlıyorum,fakat sanırım en son ayette ne denmek istediği konusunda bir görüş birliliğine varmamız gerekir.her ne kadar inanmak istemesemde ben o ayette rabbimizin idama cevaz verdiği düşüncesini algıladım,fakat bizleri çok seven rab,senden abanı isteyene paltonuda ver diyen rab neden yöneticilere böyle bir hak versinki ? yok yok bence orada başka bir anlama geliyordur.
Yönetim Notu: Sevgili kardeşim biz idam ile ilgili bir yorum yapmadık, idam ile ilgilidir veya ilgilidir demedik, daha genel olarak tüm ayetleri yorumlayan/açıklayan bir ayet verdik.
İdam veya değildir demiyoruz, ama idam kast ediliyorsa bile yeri geldiğinde Eski Antlaşma'da İsrail'e YHVH'nin verdiği yetkileri hatırlayabiliriz. Tanrı eğer uygun görüyorsa bu yetkiyi verebilir, olayın gerçekleşmesine de izin verebilir. Bunların her birini tam olarak bilemeyiz.
Yönetime İtaat
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yönetime İtaat

11-04-11, 23:01
Rab İyidir
ozaman kardeşlerim lütfen rabbin itaat edemediğim için beni affetmesi ve bana berbat bir hükümete kulluk edecek sabrı vermesi için dua edin
Yönetim Notu: Sevgili kardeşim ne mükemmel bir yönetim, ne mükemmel bir teoloji, ne mükemmel bir kilise, ne mükemmel bir
hristiyan vardır. Bizler zaten bu dünyada iken yanlışları görüp Göksel Egemenlik'e arzu duyarak Mesih'i bekleyeceğiz.
MATTA 5:
«Ne mutlu ruhta yoksul olanlara!
Göklerin Egemenliği onlarındır.
4Ne mutlu yaslı olanlara!
Onlar teselli edilecekler.
5Ne mutlu yumuşak huylu olanlara!
Onlar yeryüzünü miras alacaklar.
6Ne mutlu doğruluğa acıkıp susayanlara!
Onlar doyurulacaklar.
7Ne mutlu merhametli olanlara!
Onlar merhamet bulacaklar.
8Ne mutlu yüreği temiz olanlara!
Onlar Tanrı'yı görecekler.
9Ne mutlu barışı sağlayanlara!
Onlara Tanrı oğulları denecek.
10Ne mutlu doğruluk uğruna zulüm görenlere!
Göklerin Egemenliği onlarındır.
http://www.
incil.biz/
incil-1/Mt.5.html
Yönetime İtaat
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yönetime İtaat

11-04-11, 23:38
huzurlu
|
|
mod1
|
Sevgili kardeşim cümlelerinizden okuyorum ki hep başkalarının yaptıklarına odaklı olarak düşünüyorsunuz. Başkaları şöyle veya böyle yapıyor diye bizler bize verilmiş ayetlere karşı gelemeyiz. Herkes kendisine verilen ve istenene göre yargılanacaktır.
Yönetici olanların sorumluluğu daha fazladır, dolayısıyla yanlış yapıyorlarsa daha fazlasıyla bunun karşılığını alacaklardır, ancak bizim görevimiz onlara veya yönetimlerine müdahale etmek veya "isyankar bir inanç" olmak değil, bizlerin birey olarak görevimiz Tanrı'nın bizlerden istediklerini hatırlamak ve yerine getirmeye çalışmaktır.
Bazen Tanrı'ya iman ederek itaat etmek gerekir tam olarak anlayamasak bile...
|
İdamı biz de tatışalım başlıklı konuda idamın olması gerektiğini savunurken bu ayeti ben de orada vermiştim. Şimdi burada tekrar farkedilmesine sevindim doğrusu. Fakat şunu da akılda tutmak gerekir ki idam etmemek Tanrı'nın tercihidir tabii. Bunu şuna da benzetebilirsiniz. Yerçekimi kuralına. Bu kural vardır diye gidip kendinizi boşluğa bırakırsanız ölürsünüz sonra da Tanrı'yı yerçekimini neden yarattığı konusunda sorgulamak tuhaf olur. İdam cezası konusunda yönetimlerin yetkilendirilmesi Tanrı'nın tecihinin idam olduğu manasına da gelmez. Ama bu realiteyi var ettiği de tabiki bir gerçekliktir. Toplumsal kurallar, krallıklar, yönetimler vs bilcümle dünyevi realiteyi de varetmiş ama biz
Hristiyanlara bambaşka ruhani yollar açmış ve bu yollardan yürümemizi istemiştir.
Değilse aynı mantıkla bir mintanı isterlerse diğerni de vereceksin diyen bir anlayışta yönetimler, krallıklar nasıl olabilir? Sonuncu olan birincidir diyen, fakirliği ve hiçbirşeye sahip olmamayı onurlandıran bir sitemde kral da ne demekmiş? Nasıl kral olunurmuş? Tanrı kralı nasıl tanır? gibi ikilemlere düşülür. Yani sizin kabul etmekde zorlandığınız noktada kalınmaz derinliğine de gidilir. Oysa ayrımı da iyi yapmak gerekir. Bilim dediğiniz realite bile düşüşten sonra bizim Tanrı ile aramıza konan sınırın tarifidir. Yani bugün meşhur bilim kanunu olan bir madde aynı anda birden fazla yerde olamaz kanunu düşüşten sonra bizler için tanımlanmıştır. Bilimle din çelişmez, dinle sosyoloji çelişmez. Mevcut sosyoloji de mevcut bilim de bizler için bizlere sınır çizmek ve de üstüne bizleri korumak için Tanrı tarafından konulan kurallardır. Ama Tanrı bunların dışında olup bizler için yön bambaşkadır. Bu kurallara karşı yumuşakhuylu olmak ve bu kuralların da ötesine ulaşabilmek.. Ulaştığımız yerde aynı anda birden fazla yerde olacağız oysaki olamayacağımız kanununu da koyan Rabbin kendisidir. İdamı da o ayetleri de bu perspektifde değerlendirmeliyiz. Rabde çelişen hiçbişey yoktur. Yönetim notunda belirttiği gibi şayet idamı onaylıyorsa da bu olması gerektiği içindir, olduğu zaman Tanrı mutlu olacağı için değil. Tanrı bizden ayrı olmayı istediği için de ayrı olmadığımız gibi...
Yönetime İtaat

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Yönetime İtaat
Yönetime İtaat konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>