Zina Eden Kadın ve İsa konusu
2510 kez okundu,
13 kez cevaplandı. En son mesaj
Theophilos tarafından gönderildi.
Zina Eden Kadın ve İsa konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

25-11-09, 20:42
vahram
bir gün kadın zina ederken yakalanıyor isa'yı çağırıyorlar,isa da diyorki günanhsız olan ilk taşı atsın
isa babasının gönderdiği yasaya karşı gelip kadını salıverilmesini sağlıyor
normalde babasının yasasına göre,taşlanarak ölmesi gerekirdi,çünkü tanrı böyle istemişti
şimdi isa günahsız olan ilk taşı atsın diyerek tanrıyı zor durumda bırakmadı,yani isa herkesin günahlı olduğunu ima etti,sanki tanrının yaptığı hatayı düzeltmiş gibi oldu
cevaplar için şimdiden teşekkürler
Zina Eden Kadın ve İsa
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Zina Eden Kadın ve İsa

25-11-09, 21:15
Theophilos
Son derece düz mantıkla ve yüzeysel bir yaklaşımla uydurulmuş bir yorum bu.
Yeshua'nın, kadını kurtarmak için Babası olan Tanrı'nın Yasasına karşı geldiğini nereden çıkardınız? Yeshua'nın bu şekilde konuştuğunu ayet göstererek kanıtlamanızı bekleyeceğim. Bakalım hangi ayette "Bu kadını taşlamayın; çünkü bu yanlıştır" demiş?
Zina Eden Kadın ve İsa
FORUMA ÜYE OLUN! /
Zina Eden Kadın ve İsa

25-11-09, 23:37
vahram
|
|
Theophilos
|
Son derece düz mantıkla ve yüzeysel bir yaklaşımla uydurulmuş bir yorum bu.
Yeshua'nın, kadını kurtarmak için Babası olan Tanrı'nın Yasasına karşı geldiğini nereden çıkardınız? Yeshua'nın bu şekilde konuştuğunu ayet göstererek kanıtlamanızı bekleyeceğim. Bakalım hangi ayette "Bu kadını taşlamayın; çünkü bu yanlıştır" demiş?
|
evet isa taşlamayın demedi lakin,yahudilere öyle bir mesaj verdi ve mesajı alan yahudiler kadını taşlayamadı oysa baba tanrı kadının taşlanmasını istiyordu,isa olmasaydı kadın taşlanacaktı
eğer yanlışsam olayın mantığını açıklarmısınız ?
saygılar
Zina Eden Kadın ve İsa
FORUMA ÜYE OLUN! /
Zina Eden Kadın ve İsa

26-11-09, 00:58
Theophilos
Peki sizce söz konusu Yahudiler neden kadını taşlamaktan vazgeçtiler? Birden bire Mesihçi mi olup çıktılar? Neden Yeshua'nın "taşlamayın" dememesine rağmen kadını bırakıp kaçarcasına uzaklaştılar?
Zina Eden Kadın ve İsa
FORUMA ÜYE OLUN! /
Zina Eden Kadın ve İsa

26-11-09, 08:57
vahram
|
|
Theophilos
|
|
Peki sizce söz konusu Yahudiler neden kadını taşlamaktan vazgeçtiler? Birden bire Mesihçi mi olup çıktılar? Neden Yeshua'nın "taşlamayın" dememesine rağmen kadını bırakıp kaçarcasına uzaklaştılar?
|
çünkü herkesin hata yapabileceğinin ve kimsenin hatasız olamayacağının farkına vardılar
fakat sanki baba tanrı bunları düşünemedide,isa mı düşündü yada yahudilermi farkına vardı
o gün yahudiler baba tanrının isteği olan kadını taşlama yöntemini uygulasalardı bunun sorumlusu baba tanrı olmayacakmıydı,çünkü kendisi yasaları hazırlımıştı
Yönetim Notu: Peki ya size göre "kimsenin hatasız olamayacağını anladıklarında" Baba'nın isteğine karşı mı geldiler?
Zina Eden Kadın ve İsa
FORUMA ÜYE OLUN! /
Zina Eden Kadın ve İsa
Zina Eden Kadın ve İsa konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil