Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İncil > Yuhanna : Zina Eden Kadın ve İsa konusu 2510 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi. Zina Eden Kadın ve İsa bir gün kadın zina ederken yakalanıyor isa'yı çağırıyorlar,isa da diyorki günanhsız olan ilk taşı atsın isa babasının gönderdiği yasaya karşı gelip kadını salıverilmesini sağlıyor normalde babasının yasasına göre,taşlanarak ölmesi gerekirdi,çünkü tanrı böyle istemişti şimdi isa günahsız olan ilk taşı atsın diyerek tanrıyı zor durumda bırakmadı,yani isa herkesin günahlı olduğunu ima etti,sanki tanrının yaptığı hatayı düzeltmiş gibi oldu cevaplar için şimdiden teşekkürler Zina Eden Kadın ve İsa

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Zina Eden Kadın ve İsa konusu 2510 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi.

Zina Eden Kadın ve İsa konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Zina Eden Kadın ve İsa hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-11-09, 20:42
Zina Eden Kadın ve İsa
vahram

bir gün kadın zina ederken yakalanıyor isa'yı çağırıyorlar,isa da diyorki günanhsız olan ilk taşı atsın

isa babasının gönderdiği yasaya karşı gelip kadını salıverilmesini sağlıyor

normalde babasının yasasına göre,taşlanarak ölmesi gerekirdi,çünkü tanrı böyle istemişti

şimdi isa günahsız olan ilk taşı atsın diyerek tanrıyı zor durumda bırakmadı,yani isa herkesin günahlı olduğunu ima etti,sanki tanrının yaptığı hatayı düzeltmiş gibi oldu

cevaplar için şimdiden teşekkürler

Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-11-09, 21:15
Zina Eden Kadın ve İsa
Theophilos

Son derece düz mantıkla ve yüzeysel bir yaklaşımla uydurulmuş bir yorum bu.

Yeshua'nın, kadını kurtarmak için Babası olan Tanrı'nın Yasasına karşı geldiğini nereden çıkardınız? Yeshua'nın bu şekilde konuştuğunu ayet göstererek kanıtlamanızı bekleyeceğim. Bakalım hangi ayette "Bu kadını taşlamayın; çünkü bu yanlıştır" demiş?

Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-11-09, 23:37
Zina Eden Kadın ve İsa
vahram

Theophilos
Son derece düz mantıkla ve yüzeysel bir yaklaşımla uydurulmuş bir yorum bu.

Yeshua'nın, kadını kurtarmak için Babası olan Tanrı'nın Yasasına karşı geldiğini nereden çıkardınız? Yeshua'nın bu şekilde konuştuğunu ayet göstererek kanıtlamanızı bekleyeceğim. Bakalım hangi ayette "Bu kadını taşlamayın; çünkü bu yanlıştır" demiş?
evet isa taşlamayın demedi lakin,yahudilere öyle bir mesaj verdi ve mesajı alan yahudiler kadını taşlayamadı oysa baba tanrı kadının taşlanmasını istiyordu,isa olmasaydı kadın taşlanacaktı

eğer yanlışsam olayın mantığını açıklarmısınız ?

saygılar

Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-11-09, 00:58
Zina Eden Kadın ve İsa
Theophilos

Peki sizce söz konusu Yahudiler neden kadını taşlamaktan vazgeçtiler? Birden bire Mesihçi mi olup çıktılar? Neden Yeshua'nın "taşlamayın" dememesine rağmen kadını bırakıp kaçarcasına uzaklaştılar?

Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-11-09, 08:57
Zina Eden Kadın ve İsa
vahram

Theophilos
Peki sizce söz konusu Yahudiler neden kadını taşlamaktan vazgeçtiler? Birden bire Mesihçi mi olup çıktılar? Neden Yeshua'nın "taşlamayın" dememesine rağmen kadını bırakıp kaçarcasına uzaklaştılar?
çünkü herkesin hata yapabileceğinin ve kimsenin hatasız olamayacağının farkına vardılar

fakat sanki baba tanrı bunları düşünemedide,isa mı düşündü yada yahudilermi farkına vardı

o gün yahudiler baba tanrının isteği olan kadını taşlama yöntemini uygulasalardı bunun sorumlusu baba tanrı olmayacakmıydı,çünkü kendisi yasaları hazırlımıştı

Yönetim Notu: Peki ya size göre "kimsenin hatasız olamayacağını anladıklarında" Baba'nın isteğine karşı mı geldiler?

Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa

Zina Eden Kadın ve İsa konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Zina Eden Kadın ve İsa konusuna benzer konular;

Kadın kilise önderi olabilir mi? KARŞI GÖRÜŞ (OLABİLİR DİYEN GÖRÜŞ):

Hristiyanlık ve Kadın Peygamberler Kutsal Kitap 2. Krallar - 22 14 Kâhin Hilkiya, Ahikam, Akbor, Şafan ve Asaya varıp tapınaktaki giysilerin nöbetçisi Harhas oğlu Tikva oğlu Şallum'un karısı Peygamber Hulda'ya danıştılar. Hulda Yeruşalim'de İkinci Mahalle'de oturuyordu. Mısırdan Çıkış - 15 20 Harun'un ablası Peygamber Miryam tefini eline aldı

matta : zina ve boşanma "eğer sağ gözün seni günaha sokarsa , onu çıkar at. çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması , bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir." bunu matta'nın zina ve boşanma kısmında okudum.burada anlatılmak istenen günah ve zinanın ne kadar kötü olduğu.bunu anlayabiliyorum fakat gözü çıkarıp at çünkü tüm bedenin yanacağına gözünü çıkarman daha iyi derken burada bir mecaz söz konusu değil mi ? yani müslümanlıkta beni en soğutan şeyler öfke ve şiddet , acaba hristiyanlıktada mı bu böyle ?

15 Musa:On Emir - 7- Zina Etmeyeceksin Musa: Tanrı’nın Kutsal Buyrukları<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> On Emir - 7- Zina Etmeyeceksin<o:p></o:p> Size esenlik olsun.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> 7) Yedinci buyrukta Tanrı şöyle dedi: “Zina etmeyeceksin.” (Mısır’dan Çıkış 20:14) <o:p></o:p> <o:p> </o:p> Evlilik, Tanrı tarafından verilen değerli bir armağandır. <o:p></o:p> Tanrı, bizim için en iyisinin ne olduğunu bilir, bu nedenle bir erkeğe evlenmesi için bir eş verdikten sonra onun kendisini karısı ile sınırlamasını ve herhangi başka bir kadına şehvet içeren tek bir arzu bile hissetmeyi reddetmesini ister. <o:p></o:p>

Dua eden İsa, Oğul, Baba? fiziksel bi durum yoktur evet bu da kavrabildiklerim arasındadır. linkte bulunan bilgileri daha önce okumuştum burdamı başka bir yerdemi hatırlamıyorum. "Kutsal Kitap, İsa'nın beden almış Tanrı olduğunu söyler." "İsa hem Tanrı hem de insandır." bu iki cümleden şunu anlıyorum İsa insan özelliklerine sahip olsada O, Tanrı'ydı. "İsa, dua ederken duayı kendisine etmiyordu, fakat Baba Tanrı'ya etmekteydi." hah işte bu cümleyide örnek verebilirim. İsa Tanrı fakat dua ediyor(iyi dilekte bulunmak falan değil bizzat sıradan insanlar gibi dua ediyor. neden çünkü Tanrı olmasının yanı sıra insandı.)kime dua ediyor? Baba Tanrı'ya. neden? çünkü, "Hristiyan inancında dua etmek Tanrı ile konuşmaktır." şimdi İsa her ne kadar insan görünümünde olsada o Tanrı'ydı(yukardaki örnek cümlelerden yola...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih