Dualar nasıl kabul olur

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dark18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dark18

Yeni Üye
Ben sürekli imandan düşüyorum. Ve yaşadığım yerde kilise maalesef yok. Fakat dualarım kabul olmadığı için birçok kez imandan düşmüştüm. Ve tekrar tövbe edip hristiyan olmak istiyorum. Ve imanımı sağlamlaştırmak istiyorum. Fakat dualarım nasıl kabul olunur.

Merhaba,
Tanrı’ya dönmek istemeniz, tövbe etmek istemeniz ve imanınızın güçlenmesini arzulamanız değerli. Bu isteği ve arzuyu küçümsemeyin. Rab çoğu zaman insanı kendi zayıflığını fark ettirerek kendisine yaklaştırır.

Duaların kabulü konusunda şunu doğru anlamak gerekir: Dua, Tanrı’ya istek listesi sunup her istediğimizi mutlaka almak değildir. Dua, çocukların Baba’ya yaklaşmasıdır. Tanrı dualarımızı duyar; fakat her zaman bizim istediğimiz şekilde ve istediğimiz zamanda cevaplamaz. Bazen “evet” der, bazen “hayır” der, bazen de “bekle” der. Ama hiçbir zaman çocuklarının duasına ilgisiz kalmaz.

İsa bize Baba’nın adı yüceltilsin, O’nun isteği olsun diye dua etmeyi öğretti. Bu yüzden dualarımızın merkezinde şu olmalıdır: “Rab, benim isteğim değil, senin isteğin olsun.” Bu kolay değildir; ama gerçek iman burada olgunlaşır.

Şunu da unutmamak gerekir: Duanızın istediğiniz gibi gerçekleşmemesi, Tanrı’nın sizi sevmediği veya imanınızın gerçek olmadığı anlamına gelmez. Bazen Tanrı cevap vermiyor gibi görünürken aslında bizi sabırda, güvende ve Mesih’e bağlılıkta büyütür.

İmandan düşme konusuna gelince: İmanınızı kendi duygularınızın gücüne değil, Mesih’in sadakatine dayandırın. Siz zayıf olabilirsiniz, ama Mesih zayıf değildir. Hepimiz zayıf olsak da çarmıh çok güçlüdür. Kurtuluşumuz, bizim ne kadar güçlü tutunduğumuza değil, Mesih’in bizi ne kadar sağlam tuttuğuna dayanır.

Yaşadığınız yerde kilise yoksa, bu gerçekten zor bir durum. Yine de yalnız kalmamaya çalışın. Güvenilir, Kutsal Kitap’a bağlı bir kiliseyle internet üzerinden iletişim kurabilir, düzenli olarak vaaz dinleyebilir, Kutsal Kitap okuyabilir ve mümkünse başka imanlılarla bağlantı kurabilirsiniz. Ama unutmayın, bunlar kilisenin yerini tamamen tutmaz; fırsat olduğunda sağlıklı bir kilise topluluğuna katılmak önemlidir.

Her gün kısa da olsa dua edin. Kutsal Kitap okuyun. İmanınızı hislerinize göre ölçmeyin. Tövbe ettiğinizde Mesih’e tekrar tekrar dönün. Dua ederken de Tanrı’ya sadece isteklerinizi değil, korkularınızı, zayıflığınızı ve imansızlığınızı da açıkça söyleyin.

İsa, “Bana geleni asla kovmam” diyor. Bu yüzden Mesih’e dönmekten korkmayın. Güçlü olduğunuz için değil, O merhametli olduğu için O’na yaklaşın.

Geri