Kutsal kitabın doğruluğuna güveniyorum. Fakat mezhep ve akımlar kafa karıştırıcı...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 657756
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

657756

Yeni Üye
Merhabalar. Yaklaşık 4 yıldır dinler hakkında araştırma yapıyorum. Son iki senedir de Yehovanın Şahitleriyle inceleme gerçekleştiriyorum. Aynı zamanda bu süreçte Mormon kitabı ve inancını irdelediğimde oldu. Fakat doğruyu bulmakta çok zorlanıyorum. Çok fazla sorum var ve cevap almakta zorlanıyorum. Mesela paganlığın etkilerinin klasik Hristiyanlıkta olması, İsa Mesih'in Tanrı sayıldığı halde dua etmesi ve Baba benden büyüktür demesi, Hristiyanlığı hiç duymayan bilmeyen kişilerin ne olacağı (direk cehenneme mi gidecekler) v.b sorular. Aynı zamanda üç büyük Hristiyan mezhebinin de savaşlara bulaşmış olması ve siyaseti yönlendirmesi de ayrı bir sorun. Yehovanın Şahitleri bu sorularımı büyük oranda mantıklı cevaplıyor olsa da onlarda bulunan mantıksız konular yeni sorular doğuruyor. Kan yenilmesi yasak olduğu için naklinin de yasak olması, Salı ve Cumartesi herkesin katılmak zorunda olduğu uzun toplantılar ve burada teşkilat yayınlarının incelenmesi, farklı bir Kutsal Kitap kullanmaları v.b gibi. Dostlar kafam gerçekten çok karışık ve gerçeği bulabilme ümidimi yitiriyorum. Cevap vermek haricinde okumam için kaynak önerilerinde de bulunabilirsiniz. Sevgiler.

Geri