Hristiyan olmayı düşünüyorum önemli bir sorum var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Haze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Haze

Yeni Üye
İyi günler dostlarım ben şuanda hristiyanlığa ilgi duyuyorum 2 gün önce kiliseye gittim ve bana mükemmel bir his ve enerji verdi ama bu zamana kadar hristiyanlık değiştirildi ve yanlış tanıtıldı şimdi sorum şu gerçek ten hristiyanlık kurtarıcı mı çünkü dünyada 3 milyar kişi hristiyan lütfen bana yardım edin ona göre karar verip vaftiz olacağım kime sorsam hemen yobaz gibi cehenneme gideceksin saçma sapan iş yapma Müslüman kal diyorlar çok kafam karışık lütfen yardım edin

Merhaba kardeşim, kafanın karışık olması çok normal. Böyle bir konuda aceleyle değil, gerçeği arayarak ilerlemek istemen güzel bir şey.

Önce şunu söyleyeyim: Hristiyanlığı doğru yapan şey dünyada çok kişinin inanması değildir. Bir şeye milyarlarca insan inanıyor diye doğru olmaz. Asıl soru şudur: İsa Mesih gerçekten kimdir? Gerçekten öldü mü, dirildi mi, bizi kurtarmaya gücü var mı?

Hristiyan imanının merkezi “iyi hissetmek” de değildir. Kilisede huzur hissetmiş olman önemli olabilir, ama tek başına yeterli değildir. Hristiyanlık şu çağrıyı yapar: İsa Mesih günahkârları kurtarmak için geldi, çarmıhta öldü ve dirildi. O’na tövbe ve imanla gelen kişi bağışlanır ve kurtulur.

Bu yüzden hemen vaftiz olma kararı vermeden önce şunları yap:
  • İncil'i oku.
  • İsa’nın kim olduğunu öğren.
  • Sağlıklı bir kilise bul ve bir pastörle konuş.
  • Sorularını açık açık sor.
  • İnsanların korkutmalarına değil, gerçeğe bak.
Bir de şunu bil: Hristiyan olmak, sadece din değiştirmek değil; Mesih’e dönmek demektir. Vaftiz de ancak bunu bilinçli şekilde anladıktan sonra olunabilir. Yani ben vaftiz olmak istiyorum diyerek vaftiz olunamaz. Öncesinde iman etmen ve bu gerçekleri anlaman gerekir.

Eğer gerçekten gerçeği arıyorsan, önce Mesih’i tanı. Vaftiz ondan sonra gelir.

Geri