Hristiyanlıkta Cinlerden Korunmak İçin Hangi Dua Okunmalı Veya Neler Yapılmalıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan justin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

justin

Yeni Üye
Ben 29 yaşında Bir gencim hristiyanlık yolunu doğru buldum ve Bu doğrultuda ilerliyorum Ölene kadarda hristiyan kalıcam Çünkü Rabbin çok Mucizelerini Gördüm Bunlar Bende kalsın Fakat Gün İçinde Çok mutsuz depresif bir halim var Hiçbirşeyden mutlu olamamaya başladım sanki duygularım yokmuş gibi hissediyorum Bunuda cinlere bağlıyorum bu kadar umutsuz hissetmemi sağlayan ve depresif olmamı sağlayan cinler diye düşünüyorum Bunun için bir ayet Veya koruyucu dua varmıdır şimdiden teşekkürler rabbin bereketi üzerinize olsun rab hepinizi bolca bereketlesin amin

Sevgili kardeşim, Rab seni güçlendirsin.

Önce şunu bil: imanlı bir insanın derin keder, isteksizlik, karanlık ve umutsuzluk yaşaması tek başına mutlaka cinlere bağlanmak zorunda değildir. Kutsal Kitap ruhsal savaşın gerçek olduğunu öğretir; ama her ruhsal çöküşü doğrudan cinlerle açıklamak doğru ve güvenli bir yaklaşım değildir. Bazen insan büyük bir iç yorgunluk, kırgınlık, yalnızlık veya depresif bir dönem yaşayabilir.

Bu yüzden sana tavsiyem, bunu sadece “cin var” diye yorumlayıp tek başına mücadele etmemen. Sağlıklı bir kilisede pastörle veya olgun bir imanlı önderle yüz yüze konuş. Dua iste. Senin için dua edilsin. Aynı zamanda bu durum uzun sürüyorsa, günlük hayatını bozuyorsa, uyku, iştah, enerji ve yaşam sevincin ciddi şekilde etkileniyorsa bir doktora görünmen de çok doğru olur. Bu iman eksikliği değildir.

Korunman sihirli bir duada değil, Mesih’in kendisindedir. Yine de şu ayeti okuyup teşvik ve cesaret alabilirsin.

Yeşaya 41:10: "Korkma, çünkü ben seninleyim, Yılma, çünkü Tanrın benim. Seni güçlendireceğim, evet, sana yardım edeceğim; Zafer kazanan sağ elimle sana destek olacağım."

Bol bol dua et, Tanrı Sözü’ne sarıl, bir kiliseden destek al ve gerekirse profesyonel yardım almaktan çekinme. Rab seni terk etmiş değildir.

Geri