Süryani Kilisesinde Vaftiz Olabilir Miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan imanli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

imanli

Yeni Üye
Merhaba,
20 yıldır İsa Mesih imanlısı bir Hristiyanım. Bir süre Protestan bir süre de Katolik Kilise'ye devam ettim, ancak vaftiz olmadım. Vaftiz olmak istiyorum ve kiliselere bakarken Süryani Ortodoks Kilisesi dikkatimi çekti. Acaba Süryani Kilisesi'nde vaftiz olmak için illa Süryani kökenli mi olmak gerekli?
Cevaplarınız benim için çok değerli... Rabbin esenliğini diliyorum.

Merhaba, Rab’bin esenliği sizinle olsun.

Genellikle Süryani Ortodoks Kilisesi’nde vaftiz olmak için etnik olarak Süryani olmanız şart değildir, ama uygulama yerel kiliseye ve oradaki ruhbanın değerlendirmesine göre değişebilir. Yani bunu en sağlıklı şekilde, doğrudan gideceğiniz Süryani kilisesinin görevlisiyle görüşerek öğrenebilirsiniz.

Ama daha önemli noktayı da sevgiyle söylemek isterim: vaftiz sadece bir tören değil, bağlanacağınız kilise yaşamıyla birlikte düşünülmelidir. Yani “nerede vaftiz olayım?” sorusundan önce, “hangi kilisenin öğretisine, ibadetine ve ruhsal gözetimine gerçekten katılacağım?” sorusu sorulmalıdır.

Siz farklı gelenekleri görmüş biri olarak şunu dikkatle değerlendirmenizi öneririm:
  • O kilisenin öğretisini gerçekten benimsiyor musunuz?
  • Düzenli olarak orada yaşamak, ibadet etmek ve ruhsal yaşamanızı orada sürdürmek istiyor musunuz?
  • Vaftizi yalnızca uzun zamandır bekleyen bir adım olarak mı görüyorsunuz, yoksa belirli bir kilise yaşamına giriş olarak mı?
Vaftiz bir kişinin yalnızca bireysel isteğiyle değil, sağlam bir yerel kilise içinde, açık iman ikrarı ve kilise gözetimiyle olunmalıdır. Bu yüzden size tavsiyem, sırf tarihî veya duygusal çekimlerle değil, öğreti ve kilise yaşamı bakımından inceleyerek dikkatlice karar vermenizdir. Zaten sağlıklı bir kiliseye katılıp bu isteğinizi aktardığınızda sizi doğru şekilde yönlendireceklerdir.

Geri